Gatas Parlament

Gatas Parlament er en norskspråklig revolusjonær rapgruppe fra Oslos østkant bestående av Elling Fragatas og Jester.

Gatas Parlament er en norskspråklig revolusjonær rapgruppe fra Oslos østkant bestående av Elling Fragatas og Jester. For tida aktuell med albumet Hold Det Realt. 

Gruppa er pionerer innen norskspråklig hiphop, og sammen med Warlocks er Gatas den eneste rapgruppa som fortsatt har holdt koken siden begynnelsen av nittitallet. Gatas album-debuterte på Tee Productions i 2002 med «Holdning over underholdning» som året etter vant Alarmprisen for beste hiphop-album. Siden da har de sluppet fem offisielle Gatas-album, to gatealbum, to samarbeidsprosjekter, en ep, tjue musikkvideoer og en bok. 

Sjekk mye av det på www.gatasp.no eller www.gatasparlament.com

I 2009 slapp Cappelen Damm boka Gatas Parlament – Røverhistorier og raptekster med bandets historie og en komplett samling tekster. Den gikk etter to måneder i andre opplag og er å finne i din bokhandel!

I 2011 deltok Gatas Parlament i to delfinaler av Melodi Grand Prix med låta ”Jobbe litt mindre og tjene litt mer” før de røk ut. Kort tid etter annonserte bandet at affilierte produsent og rapper Jester var blitt fast medlem i gruppa. Cirka en måned senere offentligjorde Aslak at han slutter i bandet. I 2014 ble det annonsert at Don Martin tar en pause fra bandet. 

I 2016 er de tilbake med nytt album, nytt sceneshow og nye knyttneveslag mot rasisme, politivold og homofobi.

Konsertliste